Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Jumaat, 29 Julai 2011

Kolejku:HARUN AMINURRASHID



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 Assalamualaikum and hai-hai..
wah mlm nie honey excited lah pulak nak story mory pasal my new kolej,

KOLEJ KEDIAMAN HARUN AMINURRASHID..
for ur information honey nie bakal penginap kat kolej nie tau..

teruja pun ada almaklumlah katakan 1st time masuk "U"
hehe 

ok alhamdulilah tak lama lg honey bakal menjadi mahasiswi...ha sebut balik..mahasiswi k
bukan mahasiswa UPSI (UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS)
TANJUNG MALIM..

alhamdulilah sekali lg honey nie kome nak tau  org perak yob / yong 
so di pendikkan citer...
mudah lah honey nak balik my village in.............
haha jgn jeles marah k 
honey da RM30 dah blh balik rmh dah beb hehehe
nakal jgk yek honey nie mengata org nie

 kat sini honey nak bg tau sikit kat korang INFO pasal kolej nie
bg new student mcm honey nie

nanti tak lah korang terkejut beruk
buat muka cangung pulak hahaha


KOLEJ HARUN AMINURRASHID

Kolej Kediaman Harun Aminurrashid (KHAR) mengambil nama seorang tokoh kelahiran Sultan Idris Training College (SITC) yang masyhur dalam bidang penulisan iaitu Harun Aminurrashid. Kolej yang pada asalnya terletak di Kampus Sultan Abdul Jalil Shah ini telah ditubuhkan sejak zaman Institut Perguruan Sultan Idris (IPSI) lagi. Kolej kediaman sulung ini asalnya terdiri daripada empat buah blok yang boleh menampung seramai 600 orang pelajar. Bagaimanapun, berdasarkan kepada keperluan dan perubahan semasa, pada Jun 2005, Kolej Kediaman Harun Aminurrashid dipindahkan ke Taman Bahtera di Mukim Hulu Bernam yang jaraknya hanya 2.2 kilometer daripada Kampus Sultan Abdul Jalil Shah.
Terdapat tiga buah blok dan setiap satunya memiliki sembilan aras yang boleh menempatkan seramai 2,758 orang pelajar. Pihak pengurusan menempatkan pelajar lelaki di Blok 2 manakala perempuan di Blok 1 dan 3.
Kolej Kediaman Harun Aminurrashid diketuai oleh seorang Pengetua iaitu Puan Hajjah Zainab binti Othman, dibantu oleh sembilan orang Felo beserta seorang Pengurus Asrama, Penolong Pengurus Asrama, Pembantu Tadbir dan Pembantu Am Rendah. Selain itu, barisan pentadbiran juga dibantu oleh Jawatankuasa Mahasiswa Kolej atau lebih sinonim dengan panggilan JMK.
Pada Julai 2006, JMK telah bersepakat untuk melaksanakan panggilan ‘cikgu’ bagi setiap urusan dalam konteks mencorakkan identiti penghuni KHAR yang bakal menjadi pendidik. Kolej Kediaman Harun Aminurrashid meletakkan harapan agar dapat mengeluarkan produk pendidik yang cemerlang, gemilang dan terbilang setanding dengan nama tokoh, Harun Aminurrashid.




。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

7 ulasan:

Mohamad Rashidi Sha'ari berkata...

Syukran ats informasi saudari.. :)

hasniza hamzah berkata...

@Mohamad Rashidi Sha'ari afwan...Rashidi terima kasih atas kesudian saudari bace entry nie sbrg informasi pasal KHAR akn honey tambah lg~~~INSYAALAH

aTiQaH LiyAnA berkata...

hehehe... hney you so sweet.. thanks 4 the info...hpe i cn see u di upsi t... :)

hasniza hamzah berkata...

same2 tiqah..insyaalah honey akan tambah lg info k @_______@

Muhammad Yazid Rosly berkata...

khar best sebab dekat dgn kampus.
berada di kawasan yang banyak dengan kedai dan restoran.
soal makan, mmg x kan jadi masalah.
tp berbeza dgn kolej za'ba dgn kab...
terpencil dann jauh...

hasniza hamzah berkata...

@Muhammad Yazid Rosly alhamdulilah honey dapat khar tak lah susah nanti

Muhammad Yazid Rosly berkata...

@hasniza hamzah memang senang sgt2 di khar... :)

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers