Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Ahad, 27 November 2011

Hafiz Hamidun in UPSI n Sambutan Maal Hijrah


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatu dan selamat sejahtera sume sahabat miss honey...ok hari hari minggu miss honey full day da aktiviti...pagi miss honey kena pergi dewan kolej untuk sambutan maal hijrah petang hehehhe da program penulisan kreatif oleh abg Hafiz Hamidun di bangunan E- Learning..dewan konvokesyen, UPSI.... opss lupa miss honey nak tanya ape khabar ya ukhti wa akhi sume hari ini...ALHAMDULILAH...syukur kalau semua sihat sume..itu tandanya sahabat  kasih ALLAH sentiasa bersama kita.

ok 1st thing miss honey nak story pasal ape yg baru miss honey belajar dengan abg Hafiz rupanya penulisan lirik lagu tak lah susah janji kreatif,maksud nak disampaikan orang faham dan tidak melanggar undang2 penulisan lagu ( menyentuh hal politik,kaum, agama or anything yg blh menyebabkab huru hara)..ok berbalik dalam penulisan lirik ada perbagai teknik sebenarnya...sama ada kita tulis lirik dahulu..or kita buat lirik berdasarkan lagu.....hehehhe nak citer panjang2 pun miss honey masih baru n masih berusaha belajar lagi...ape pun 4me..program nie kira ok miss honey dapat belajar sesuatu yg baru...syukran jazilan bebanyak kat abg Hafiz sudi kongsi ilmu untuk peserta tadi n urusetia yg ajurkan program ini...
Abg Hafiz di dewan Konvokensyen UPSI
Ok berbalik pulak cerite miss honey tentang sambutan maal hijrah tadi di dewan kolej miss honey..Kolej Ungku Omar, UPSI..... pengisian pagi tadi mengenai penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W ke madinah dalam usaha baginda untuk meyampaikan dakwah Islamiah...betapi banyak cabaran yg terpaksa baginda tempuhi termasuk para sahabat baginda ( saidina Abu Bakar, Saidina Ali, Saidina Omar dan lain2 lagi) bagi menyebarkan syariat islam... lihatlah betapa zaman dahulu mereka berjuang bermati-matian demi islam tetapi kita umat sekarang hanya berjuang dengan nafsu.... tetapi tak semua akn berjaya...nauzubilah betapa jauhnya perbezaan antara kita dengan umat terdahulu...sepatutnya ucapan ALHAMDULILAH sepatutnya kita ucapkan syukur pada ALLAH atas kesenangan yg kita perolehi kini..ok nie miss honey letak 1 pic miss honey..hope da yg puas hati yek sebab miss honey jarang post pic sendiri... bagi muslimah lebih elok kita tidak menonjol sgt supaya dapat megelakkan fitnah ..aminn
miss honey waktu sambutan maal hijrah

p/s: walaupun ape2 yang kita buat pastikan ape yang kita buat dapat  keredhaan mak ayah...walaupun kita jauh dimata tapi INGAT ada yg sentiasa memerhati kita (@_@)




。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

3 ulasan:

Za berkata...

besnya hani...knpa za xtau..pagi td ek???huhuhu

Kumiko Ryou | Farah Amira berkata...

bila tgk hafiz..teringat waktu dia dtg uia bln lpas sempena convest 2011..hahaha...teringat dia ngusik heliza..:D

hasniza hamzah berkata...

@Za ermm kan ada tampal poster hafiz hamidun kat kolej n kampus.... tak pe nanti insyallah da peluang kita tgk lagi yek

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers