Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Jumaat, 13 Januari 2012

8 pEtANdA dIA jOdoH kAMU.... aGak- aGak aDa Tak???


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
Assalamualaikum n ape khabar sahabat miss honey semua..aikkk???? miss honey nie setiapa kali post mesti tanya khabarkan mcm tak da ayat lain jew.... heheheehe sabar ukhti wa akhi ku sekalian...miss honey syg sangat kamuuu semua mestilah miss honey akan tanya kesihatan kan...semoga kamu semua baik2 sahaja  (@_@)

kali nie khas for sahabat honey semua miss honey akan berikan 8 Petanda "si Dia" jodoh kamu...insyallah jika diizinkan ALLAH ...... ini hanya sekadar petanda ajew...kalau da persamaan ALHAMDULILAH baguslah.... TAPI kalau tak da....berdoalah kerana soal jodoh dan mati hanya ALLAH sahaja yg mengetahui.... Jom Bace!!!

 Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu?

Petanda 1 Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2 Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan, adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu..Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destinasi kebahagian kamu...

Petanda 4 Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5 Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apa pun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...

Petanda 6 Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa bererti dia sudah siap menerima kamu seadanya..

Petanda 7 Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkan nya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujur nya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan! Apakah kelapan-lapan petanda di atas telah kamu temukan padanya?
p/s: soal jodoh adalah ketentuan Tuhan..sekirannya kita tak berjodoh dengan si dia..bersyukurlah kerana kita masih diberi kesempatan untuk menjadi salah seorang insan dihatinya

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

2 ulasan:

Dayana AZ berkata...

wahh, :P dayana tak berani lah nak baca, sebab belum ada calon lagi, hewhew.

With love,
Dayana AZ
www.herstoriie.com

hasniza hamzah berkata...

@Dayana AZ dayana cuba2lah bace sebagai panduan jew

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers