Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Ahad, 8 Januari 2012

Beza Cinta, Sayang, Suka dan Minat (",)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua sahabat miss honey hari....khaifahaluka??.....ana alhamdulilah sihat... harinie miss honey akan story mengenai bagaimana kita untuk mengetahui sama ada individu yg kita kenali diketegorikan pada tahap mana...sama ada cinta??, atau sayang?? atau sekadar hanya suka sahaja ataupun minat... baiklah post kali ini miss honey akan kongsi bagaimana kita hendak kenali perkara ini


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, sebolehnya hendak dia tahu.. dan kita sedaya upaya tidak mahu menyakitkan hatinya. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun kadang kala si dia buat tak tahu)




Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suka padanya apabila dia tidak pernah menyakitkan dan menyinggung hati kita…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )


p/s: Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…





。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

4 ulasan:

Jieha mohd berkata...

kita punye CINTA ! ehh follow dah taw shoutmix awk xleh gune dah ...

try fibox oke :)

mai la blog sy n flow

hasniza hamzah berkata...

@Jieha mohd terima kasih insyallah sy follow

Dayana AZ berkata...

Susah nak agak kalau semua kat atas ni pun Dayana rasa,
cumanya, kadang-kadang rasa lain, untuk situasi yang berbeza. Pelik ni.

With love,
Dayana AZ
www.herstoriie.com

hasniza hamzah berkata...

@Dayana AZentahlah miss honey sendiri pun tak pernah cuba jadi takut plak

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers