Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Khamis, 2 Februari 2012

CiNtA vS StUdY



hai Assalam semua, today i want to story abaut  CiNtA vS StUdY......ermmm naper yek tertiba miss honey talking about this yek???....huhuhu sebenarnya dah lama nak story mory n sentuh sikit bab nie...THIS mY experience ok!!! dulu miss honey ingat  mampu cinta or admirelah kan sambil study...ala konon-konon barget baguslah...ala-ala BOMBASTIK gitu.... hahaha blh buat dwikerja....study sambil dok cinta cintun ala-ala filem korea...study same2, bagi semangat lah, bak kata org skrg CHARING IS CARING......( i am talking when zaman baru nak tumbuh gigi dululah, biasalah time nak baru kenal zaman remaja) terpengaruh, taksub, teruja n seangkatan dengannya lah, almaklumlah budak baru nak belajar cinta monyet....(monyet bercinta ker??? ker terus kahwin tak pun terus dapat baby) ha tgk!! miss honey mula lah nak wat soalan tak baper nak cerdik nie!!....

ok jom kita terus kepada topik perbincangan (wah ala2 forumlah pulak yek)....dulu biasalahkan nak cintun sana nak cintun sini aleh2 jadi magie cintan jew....bila lapar org cari, lepas kenyang dilupakan betul tak??....tapi persetanlah semua2( kasarnya bunyi!!) semua tak da makna lah bg miss honey...u guess tahu kenapa???kalau omputih kata u know whay??? sebab selalu sahaja remaja yg bercinta time study akan tergelincir landasan.. tak percaya??? Korang kena percaya.... 

Why?? Why?? miss honey kata macam2 .....huhuhu bila miss honey smbung study ke U, baru miss honey sedar Cinta zaman sekolah tak ke mana??? makan pun mak bapak kau tanggung ada hati nak berkaple2...miss honey tak kata salah , ada juga pasangan yg kaple time sekolah berpanjangan sampai ke jinjing pelamin.kalau dah mcm2 ALHAMDULILAH....tapi kalau tak macam mana??? tak ker rugi!!... siap blh panggil mama, papa errr...gelilah miss honey dengar... HELLO!!! korang2 conform ker akan ada anak!! and yg paling PENTING conform ker kawin.... bila kita tanya ,senang jew depa bahasa utaqha dah keluaq dah   biasala kami nak romantik, manje2 kan pengikat kasih sayang.... heyy!! pengikat kasih sayang ape nyer, kalau nak ikat, ikat teruslah tambat terus dengan tali ( maksud mis honey ikat dengan kawin  yek!!) hehhe blh terus ko nak panggil PAPA, ke MAMA ker, DARLING ker, SAYANG ker,,, panggillah tak saper nak heran pun...lagi orang lain suka adalahkan...nampak romantik jew kan..??

Bagi miss honey saper yg belum berkahwin, (ada kawan miss honey y dah berkahwin time belajar, tapi bukan belajar di sekolah yek tapi di IPT yg dah kahwin 2 tak pelah SYUKUR Mereka dah jumpa jodoh masing2) Tapi bagi miss honey yang belum kawin baik tumpu study... korang barget jewlah dalam 8 tahun akan datang korang nak jadi ape??? fikir beb jangan tak fikir!!! bagi miss honey miss honey perlukan 7 tahun lagi (wah lama jugak2) untuk miss honey tumpu study dalam 7 tahu nie miss honey akan berazam untuk tamatkan MASTER....sekarang dah DEGREE... miss honey kena sabar lagi 1 anak tangga lagi...fuh kanan fuh kiri minta2 lah berjaya... lepas2 miss honey akan fikir kawin plak...miss honey kena capai cita2 miss honey dulu....orang kata bukan senang nak senangkan...so kena berusahalah...chaiyok2!!!...bagi adik-adik yg masih sekolah2 pesan miss honey tinggal kejab dunia percintaaan n tumpu dulu study...nanti bila korang dah masuk U...pilh jew mana yg nak ..sama bijak sama matang.. n paling penting sama bertanggungjawab.... bukan saje2 nak TEST jew k...no UJIKAJI dah yek...kalau korang bercinta time sekolah bila dah sambung belajar lagi ke peringkat lebih tinggi huhuhu gigit jari jewlah tak blh nak pilih dah...tak kan rugi mcm2...

ok akhir kalam MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA...perhhhh tiba2 pulak melalut balik ....

✿ Kata Najwa →❤ cinta muka buku ✔
❀ Kata Rangga →❤ ada apa dgn cinta ✔
✿ Kata Radja →❤ benci bilang cinta ✔
❀ Kata Agnes Monica →❤ cinta tak ada logika ✔
✿ Kata Polis →❤ cinta itu sukar ditangkap ✔
❀ Kata Ustaz →❤ cinta itu anugerah ✔
✿ Kata Doktor → ❤cinta tak dapat untuk diubati ✔
❀ Kata Guru →❤ cinta tak boleh utk di pelajari ✔
✿ Kata Hakim →❤ cinta tak boleh di hukum ✔
❀ Kata Orang →❤ cinta itu indah ✔
✿ Kata Ulama →❤ cinta Allah kekal abadi ✔
p/s: Belajar+ Tambah Ilmu agama+Kerja+ Berbakti kpd Ibu bapa + Kahwin= INSYAALLAH selamat dunia akhirat (^^,)



。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

2 ulasan:

wanie mn berkata...

Love the quote yg bawah skali tu. Btw, follow!

hasniza hamzah berkata...

@wanie mn thankzz... yeb insyallah

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers