Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Sabtu, 25 Februari 2012

Fb sYuRgA aTaU nErAkA??


Bismillahirahmanirahim miss honey mulakan entry kali ini dengan ucapan selawat dan salam pada junjungan besar Rasullulah ,kaum kerabat baginda dan para sahabat..baiklah entry kali ini miss honey akan story mory sedikit kpd semua sahabat miss honey mengenai isu yg agak bombastik...ewah2 miss honey nie perasanlah pula yek...baiklah isu ape yek miss honey...miss honey nie selalu bikin kecoh ajew kan

ha....isu kali nie miss honey akan menekankan mengenai FACEBOOK!! sape tak tau facebook sila angkat tangan??? kebanyakkan para pelajar atau masyarakat kini mempunyai akaun facebook masing2 bukan??? disini miss honey tidaklah hendak membicarakan mengenai akaun facebook or korang ada akaun tersebut ke tak....nak citer tentang sejarah facebook jugak sama sekali tidak kalau sahabat semua nak tahu mengenai  salahsilah keturunan, sejaratun facebook ...korang boleh google di SINI ...baiklah akaun facebook pada hari ini menjadi antara satu kemestian dan tren yg mesti dimiliki oleh setiap org..baiklah dalam penggunaan fecebook kita seharian boleh mengundangkan pahala VS dosa yg kadangkala tanpa sengaja kita tak sedar kita dah terjerumus dalam hal ini..disini miss honey akan beri sedikit perkongsian untuk ingatan kita bersama...
blh tak sahabat mis honey???

FACEBOOK 
jika kita gunakan ia untuk diberikan manfaat..contohnya untuk bertkar2 pendapat g baik.. utuk mencari kenalan supaya silaturahim dapat dikekalkan untuk sebarkan dahwah dan perkongsian yg berguna Insyallah...niat kerana ALLAH tetapi jika kita gunakan untuk niat yg tidak baik seperti saje2 nak tambah kawan ke cari pasangan ke..nak cari teman....untuk perkara yg sia-sia memang akan mendatangkan makruh dan berdosa




 nie facebook like...kalau nak tau melalui like juga blh mendatangkan pahala kepada kita when kita tekan like ini bermakna kita setuju dan suka...tapi INGAT sahabat setiapa ape yang kita like dan suka itu bermakna kita setuju dengan ape yg di update status maka jika perkara itu baik dan tidak sia2 INSYALLAH kita akan dapat pahala kerana membenarkan perkara tersebut tetapi nerakalah yg akan menjadi tempat kediaman seseorang jika like dan suka benda yg tidak sepatutnya dan juga benda yg lara....contohnya: iye dia tak tgk sy hari nie errrr bencilah...!!! sahabat perlu ker kita nak like sedangkan itu tidak mendatangkan sebarang manfaat dan pahala kpda kita...tidak dpt dinafikan sesetengah dari kita akan like sbb nak support rakannya supaya nampak mcm korang ambik kisah kan pasal sahabat korang 2...TAPI!!! iyewwww perlu ker semua itu ????penting ker?? berbaloi ke korang pertaruhkan diri korang untuk perkara yg sia2...bt tak tau ajew...kalau nak nampak korang nie mcm take care sgt pasal kwn korang blh post lagu yg membina smgat dekat wall kwn korang...dlm masa sama korang bukan sahaja dikatakan 'take care' malah turut membantu sahabat anda....InsyALLAH..



OK sekarang kita berbicara pula mengenai facebook share button....ape maksud share?? of couselah share button iu bermakna kita kongsi status, artikel n mcm2 lagilah...apabila kongsi bermakna kita suka dan kita mahu sebarkan...ha wahai sahabat semua di sini juga tanpa kita sedar kita blh buat pahala...ha nak tahu kenapa miss honey kata mcm itu apabila kita kongsi sesuatu secra tidak langsung sahabat kita yg lain dapat bace dan dapat dijadikan pengjaran...apabila mereka mengambil ikhtibar atau  sebagai panduan secara tak langsung mereka ikut...sedikit sebanyak pahala kita akan dapat kerana telah mengajak sahabat kita yg lain ke jalan yg baik...Insyallah pahala akan kita perolehi...ha!! tgk senang kan nak dapat pahala....senang itu senang jgk dan tak jgk susah untuk dapat dosa or neraka....jika sahabat berkongsi sesuatu perkara yg tidak elok or sia2 sahaja ha balasannya korang tanggunglah sendiri yek!!! pahamkan maksud miss honey..

baiklah berbalik pula UPDATE STATUS....miss honey harap sgt sahabat iss honey dapat update or post status yg baik2 di facebook...korag tahu kenapa miss honey kata seperti itu??? sahabat dari status kita lah org akan tahu kepribadian dan situasi kita yg macam mana....sahabat AWAS!!! setiap kata2 kita dan status kita akan di nilai...jadi berhati2 hari lah janganlah kita letak yg bukan2 yek sahabat..kita perlu tgk balik pengisian yg kita beri sama ada berfaedah or tidak

FACEBOOK PICTURE
apabila mengatakan soal facebook picture ...mcm lah miss honey kata tadi .ia memberi kita pahala dan dosa jgk..ha WHY??? yelah mana taknya jika kita letak picture yg baik yg blh mengingatkan ketuhanan ....insyALLAH pahala kita akan perolehi TAPI!!!!! jika letak picture yg sebalinya fikir-fikirlah.korang ada otakkan hheheh (kaso bunyinyer)..baiklah berbalik pada profil picture miss honey pernah citer hal nie.....kalau nak lihat sila KLIK SINI....

p/s: ape2 pun yg kita lakukan dalam zaman kecanggihan IT nie bergantung kpd niat dan matlamat kita...kecanggihan IT membantu kita tetapi jika alah guna akan memberi kita akibat kemudian hari


。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers