Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Jumaat, 10 Februari 2012

MenCaRi KeInSaFaN DiRi



Hai Assalamualaikum hari nie miss honey akan story kan korang mengenai perkara yg miss Honey rasa perlu juga diberi perhatian...agak2 korang lah ape yek tajuknya??? ha Mencari keinsafan diri!! macam mana tau nie...hELOO Miss honey kan tajuk ah ada...adoiii ya  miss honey terlupalah sayang..ok mencari keinsafan diri adalah salah satu perkara yg miss honey rasa perlu kita selalu amalkan..korang percaya tak kata2 miss honey untuk kita menginsafkan diri sendiri bukanlah sesuatu perkara yg mudah..kerana bg kita melahirkan kesedaran diri ia perlulah dengan hati yg tulus ikhlas..merendahkan ego...BUT disini miss honey tak mengatakan bhw wlaupun kita perlu menginsafkan diri tetapi tak bermakna kita tidahk mempunyai maruah (^^,)

Ok lets go bebeh!! hehehe dalam kehidupan kita seharian banyak perkara yg kita perlu menginsafkan diri...cubalah ukhti wa akhi semua fikirkan sejak bermulanya kita kejadian manusia ALLAH telah byk memberi kita kenikmatan dalam hidup..contohnya bermula dari asal kejadian kita dari setitik air mani , dibentuk menjadi daging2, dari daging tersebut terbentuknya tulang belulang, apabila cukup 4 bln akan ditiupkan roh...sesuailah dengan firman ALLAH :


" Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia  daripada setitis air mani yang bercampur yang Kami (hendak mengujinya dengan perintah dan larangan), kerana itu Kami jadikan dia mendengar dan melihat "

perkara lain yg kita dpt lihat yg miss honey dpt berikan contoh ialah kehidupan kita pada hari ini...sedarkan para sahabat miss honey sekalian yg ALLAH telah mencipta oksigen bg pernafasan kita seharian.....bayangkanlah yek sahabat semua..andailah jika ALLAH menghentikan or mengambil gas oksigen sekejab sahaja cuma 15 minit ajew...nescaya kita tidak dapat hidup (@_@) 


ok miss honey tak naklah bg tazkiah panjang tentang nikmat ciptaan tuhan yg telah kita miliki...miss honey rasa semua org tau...betul tak?..setiap dari kita mempunyai pelbagau cara bg menginsafkan diri supaya kita tetap bersyukur dengan nikmat ALLAH..kadangkala apabila kita ditimpa musibah barulah kita beru nak ingat kpd ALLAH..betul tak???? mungkinlah sesetengah dari manusia tidak begitu..tapi itukan sifat manusia...kita tak lari dari pada lupa dirikan..kita tidak bersifat maksum spt NABI MUHAMMAD....setiap dari kita sentiasa melakukan kesalahn..jadi kita perlulah insaf dan bertaubat....blh sahabat miss honey sekalian??


bagi miss honey apabila miss honey mempunyai masalah miss honey akan dengar sebuah lagu ...untuk insafkan diri dan mencari kekuatan..lagu nie telah direkomankan oleh seorang kak senior dekat miss honey...ha korang nak tau tak lagu ape....mehh miss honey share...manelah tau akan memberi manfaat kpd kita bersama (",)
Keinsafan Diri- Fursan

DISAAT YANG SEPI INI
KU DUDUK SEORANG DIRI
MEMOHON KEAMPUNAN DARI ILAHI

BAK LAUTAN BERGELOMBANG
SIANG MALAM PAGI JUGA PETANG
MENGHARAPKAN KETENANGAN
DARI TUHAN YANG ESA

BETAPA RIMBUNNYA DOSAKU
SEMUA TERLAKAR DILEMBAH USIAKU
SALAH DAN SILAP DIMASA YANG LALU
KINI KU SESALI

KU TIDAK LAYAK KESYURGAMU
NAMUN TAK SANGGUP KE NERAKAMU
KUTUNDUK SUJUD MERENDAH DIRI
KEMBALI PADAMU

CHORUS….

KU TETAP SETIA
PADAMU OH TUHANKU
AKAN KU PATUHI SEGALA
SURUHANMU

AKAN KU JAUHI
SEGALA LARANGANMU
ITULAH TANDA CINTA
CINTA ILAHI


p/s:menginsafkan diri sebenarnya dapat membentuk kekuatan dalaman kita sendiri





。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers