Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Khamis, 16 Februari 2012

Perlu Ke Picture sendiri di Fb N bLOg??



Assalamualaikum sahabat miss Honey semua...sihat ker??dh makan?? dah kuar jenjalan...hehhheh jawab soalan nom 1 je yg lain ignore jew tau hahaha
ok miss rasa nie enrty last!!! ha entry last?? ...sahabat semua oiii...sabar!! wait a minute...entry last sebelum miss honey balik kolej huhhu sem baru dah nak bukak nie..n makin bzlh miss honey...
btw.insyALLAH miss honey akan cuba juga post something untuk sahabat semua yek..supaya ingatan dan renungan kita bersama...InsyALLAH mudah-mudahan...

baiklah berbalik pada tajuk kita yg ni...PERLU KER PICTURE SENDIRI DI FB DAN BLOG....ape2 pun miss honey nak kata ini adalah pendapat pribadi miss honey sendiri tak da mengena dengan insan yg pernah hidup dan yg akan mati...hahhaha ini hanya pendapat miss honey sahaja k!! setiap org mempunyai pendapat mereka masing-masing...dan kita perlu hormatinya

ok jom kita baca apa pendapat miss honey yek:


sedikit perkongsian:
ada kawan sy tanya nape tak letak muka kat pic profil fb?
= sy ckap muka sy tak cantik nape nak di pertontonkan pada org ramai... biarlah hanya yg layak sahaja dpt melihatnya

nanti org tgk fb org tak kenal sbb takda pic muka?
= kenpa perlu letak pic muka apabila mereka add sy as friend bermakna mereka betul2 mengenali sy..bukan add sebab tgk muka yg cantik or tak......so sy dah terhindar dr kwn2 yg saje2 nak main2 jew

kalau mcm2 letak jew pic profil fb pakai furdah?
= wah layak ke sy nak pakai furdah...memg furdah2 bagus ..ALHAMDULILAH bgus bg yg mereka dah memikainya ...tetapi sy masih seorang hamba ALLAH yg keldil...sy tak mampu nak buatnya lagi...sy perlu istikhamah dlm pemakaian furdah..sy taknak pemakaian sy menjadi ukuran keimanan sy...saya tak nak hipokrit!!biarlah sy merendah diri...sy tak nak dianggap alim....sya hanya insan biasa yg mencari keredhaan Ilahi...tak perlu sy nak bermuka2 kat luar. ada yg tak pakai tudung pun or ada yg masih tudung tak menutupi dada...yg pakai shawl jarang pun ada yg wat profil pakai furdah....so what?? nak nampak muslimah ker???lepas2 org akan kata wah perempuan nie bguslah...siap pakai shawl pun ada yg sanggup tarik hujung shawl untuk tutup mulut n hidung sampai terdedah dada....HAI!! perempuan antara mulut n hidung dgn dada mana yg wajib tutup dulu....fikir2kanlah

hbs yg letak profil pic pkai furdah macam mana plak?
= sy tak kata salah..tapi ape tujuan anda letak pic mcm2.nak nak nampak alim ke..lepas2 post status nampak mcm hal2 keagamaan sikit n ramai org like ker??? lepas2 org akan kata wah seronoknya sy dpt kwn org yg beriman mcm awak perempuan solehah!! lelaki soleh...HELOO!!! perlu ker semua2..yg pnting kita kena ikhas tak payah nak hipokrit......perempuan yg pakai furdah pun bguslah syukur ALHAMDULLAH...tapi syg pula suka ambik gambar posing sana posing sini....lepas2 org akan puji "awak nie alim, muslimah plak,,cantik....nielah calon isteri solehah" ha perlu ker...??? tipulah korang takkan rasa bangga or senyum bila org kata mcm2kan??? sedar tak itu dah jadi riak?? ape itu riak??? nak menunjuk2 lah cik kak oii...sedangkan perempuan yg betul2 muslimah tidak akan tunjuk sifat muslimahnya...(mksudnya tak perlu tunjuk depan org lain yg kita alim....bila kita benar2 mencintai ALLAH....setiap perlakuan kita, peribadi kita, percakapan kita, pakaian kita,org dah tau)!! org akan respect!!

hbs nak letak ape kat profil pic?

=letak jewlah gambar ape2 pun bunga ker, cartoon ke, keindahan panorama ker??supaya kita terhindar dari fitnah dunia...org kata kita baik or jahat pun org katakan!!so ambik jalan tengah islam itu sederhana...kalau nak letak jgk gambar korang...letak gambar ramai2..insyallah dapat menghindari diri daripada fitnah

kalau mcm2 letak jew pic profil fb pakai furdah?
= wah layak ke sy nak pakai furdah...memg furdah2 bagus ..ALHAMDULILAH bgus bg yg mereka dah memikainya ...tetapi sy masih seorang hamba ALLAH yg keldil...sy tak mampu nak buatnya lagi...sy perlu istikhamah dlm pemakaian furdah..sy taknak pemakaian sy menjadi ukuran keimanan sy...saya tak nak hipokrit!!biarlah sy merendah diri...sy tak nak dianggap alim....sya hanya insan biasa yg mencari keredhaan Ilahi...tak perlu sy nak bermuka2 kat luar. ada yg tak pakai tudung pun or ada yg masih tudung tak menutupi dada...yg pakai shawl jarang pun ada yg wat profil pakai furdah....so what?? nak nampak muslimah ker???lepas2 org akan kata wah perempuan nie bguslah...siap pakai shawl pun ada yg sanggup tarik hujung shawl untuk tutup mulut n hidung sampai terdedah dada....HAI!! perempuan antara mulut n hidung dgn dada mana yg wajib tutup dulu....fikir2kanlah

hbs yg letak profil pic pkai furdah macam mana plak?
= sy tak kata salah..tapi ape tujuan anda letak pic mcm2.nak nak nampak alim ke..lepas2 post status nampak mcm hal2 keagamaan sikit n ramai org like ker??? lepas2 org akan kata wah seronoknya sy dpt kwn org yg beriman mcm awak perempuan solehah!! lelaki soleh...HELOO!!! perlu ker semua2..yg pnting kita kena ikhas tak payah nak hipokrit......perempuan yg pakai furdah pun bguslah syukur ALHAMDULLAH...tapi syg pula suka ambik gambar posing sana posing sini....lepas2 org akan puji "awak nie alim, muslimah plak,,cantik....nielah calon isteri solehah" ha perlu ker...??? tipulah korang takkan rasa bangga or senyum bila org kata mcm2kan??? sedar tak itu dah jadi riak?? ape itu riak??? nak menunjuk2 lah cik kak oii...sedangkan perempuan yg betul2 muslimah tidak akan tunjuk sifat muslimahnya...(mksudnya tak perlu tunjuk depan org lain yg kita alim....bila kita benar2 mencintai ALLAH....setiap perlakuan kita, peribadi kita, percakapan kita, pakaian kita,org dah tau)!! org akan respect!!

hbs nak letak ape kat profil pic?
=letak jewlah gambar ape2 pun bunga ker, cartoon ke, keindahan panorama ker??supaya kita terhindar dari fitnah dunia...org kata kita baik or jahat pun org katakan!!so ambik jalan tengah islam itu sederhana...kalau nak letak jgk gambar korang...letak gambar ramai2..insyallah dapat menghindari diri daripada fitnah


p/s : ini hanya sekadar pendapat miss honey sahaja....sahabat...wanita solehah umpama mutiara didasar laut, makin dalam makin sukar dicari makin tinggi nilainya...mutiara tidak dapat disentuh sesuka hati tp tetapi menjadi perhiasan tertinggi seorang suami 

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers