Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Jumaat, 24 Februari 2012

Sayang I nak raba sikit Boleh??



Assalamaualaikum dan salam sejahtera kepada semua reader....bagaimana dengan keadaan sahabat miss honey semua...miss honey ucapkan semoga kita teus berada dalam keadaan rahmat-Nya dan dalam keadaan limpahan kasih ALLAH S.W.T 
1st of all miss honey mohon maaf ....WHY??? actually dah dekat seminggu blog miss honey nie tak ter'update'...maaf yek semua sahabat...bukanya sem baru miss honey agak sebuk dengan alam kampus balik...hidup sebagai pelajar terkejar2 semua perlu diuruskan dengan cepat....miss honey oiii kitorang tak nak lah tanya pasal kesebukkan itu!!! apa post baru kali nie yg miss honey nak citer yek...??ha cepat2 bagitau...
baiklah sahabat miss honey semua bawa bertendang...ehhh silap bawa bertenang yek...story mory kali nie miss honey nak citer keadaan yg selalu berlaku dalam kalangan remaja kita .....kadang kala remaja kita termasuk miss honey sendiri tahu akibatnya tapi atas dorongan nafsu dan rasa syg yg menebal terhadap pasangan masing-masing kita sering abaikan perkara tersebut semata-mata demi yg orang kita syg...sangkaan kita apabila kita berbuat demikian kita dpt memiliki 'sidia'...'si dia' akan lebih menghargai kita...wah persetan semua itu sahabat....jangan lupa syaitan kadang kala tak perlu wujud dlm bentuk yg mengerikan yg menakutkan sepertimana yg kita sering bayangkan seperti ada taring tanduk,ada ekor dan sebagainya cukup  sekadar dia meniupkan nafsu dan rasa sayang yang yg melampau sehingga kita manusia hilang akal untuk membuat pertimbangan bagi memilih yg baik dan buruk....
semata-mata bagi membuat pasangan masing-masing kekal bersama...
maka jgn heran jika perangai manusia akan melebihi perangai syaitan.

wahai sahabat hubungan yg di bina jika mempunyai unsur yg telah menjauhkan diri kita dari ALLAH , mana mungkin ALLAH kan redha...dan mana mungkin ia akan terus kekal lama berpanjang...jika kekal sehingga ke jinjang pelamin pun..adakah hubungan yg dibina pada asalnya murni bagi melengkapkan separuh iman kita (Rasullulah pernah bersabda: jika seseorang ummatku berkahwin dan melahirkan zuriat bagi meneruskan syariatku maka lengkaplah separuh dari imannya..tidak lengkap iman seseorang ummatku jika dia tidak bernikah)
sebaliknya hubungan awal yg dibina tersebut telah tercemar dengan perbuatan yg keji...adakah kita sanggub meneruskan hubungan yg pada awalya telah goyah umpama rumah ...miss honey nak bagi perumpamaan mcm jika tiangnya sudah rebut or retak untuk dibuat rumah mana mungkin rumah itu akan bertahan lama ...
Allah berfirman:
la takrabu zina; jangan engkau menghampiri zina

baiklah disini miss honey ada selitkan sedikit kisah untuk renungan kita bersama (@_@)
SAYANG, I NAK RABA SAYANG.. SIKIT JE

Jadikan ia pengajaran

Lelaki: I nak raba U sikit je sayang . . .
... Wanita 1: Tak nak la . . . Kalau terlanjur macam mana ?
Lelaki: Kita kawen la . . . I jumpa parents U . . .
Wanita 1: Betul ? U nak kawen dengan I ?
Lelaki : Betul sayang . . . Sumpah . . . U diam je k . jangan cakap ape-ape. I pegang sikit-sikit je .

Setahun selepas itu . . .

Wanita 1: Sampai hati U . . . Tipu I . . . Dulu U kata nak kahwin dengan I . Tapi bila U dah dapat . U kawen dengan perempuan lain . . .
Lelaki: I lelaki , U ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang-senang boleh dapat ? I nak perempuan yang suci . . . Bukan macam U , yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami . U ingat I ***** ke nak kawen dengan U ?
Wanita1: Sampai hati U cakap macam tu , dulu . . . Masa U nak . . . Macam-macam janji manis U bagi .Tapi sekarang U salahkan I ?
Lelaki: I lelaki . . . I cuma uji U je mase tu . . . Tapi U bagi . . . I ambil lah . . .
Wanita1: U memang jantan tak guna . . . I menyesal kenal dengan U !
Lelaki: U menyesal ? Tapi I puas . . . Jangan lupa datang kenduri I nanti .
Wanita1: U akan dapat balasannya nanti !
Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya . . .

MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA .

Lelaki: Sayang . . . I love U so much . . .
Wanita 2: Me too sayang . . .
Lelaki: I bertuah kawen dengan U .
Wanita 2 : I pun , sayang . . . I ada something nak bagi tahu U ni . . .
Lelaki: Apa dia sayang ?
Wanita 2: Sebenarnya . . . I pernah tidur dengan semua teman lelaki I . . . Untuk suka-suka je . . . Cari kepuasan sebelum kawen . . . Tapi bile nak kawen . . . I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami . . . U tak kisahkan ?
Lelaki: What ! ! !

Moral of the story – Allah S.W.T berfirman , “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.”
(an-Nur’:26
p/s: renungkan wahai sahabat...miss honey selalu berpesan pada diri miss honey' jika kita mencintai seseorang melebihi cinta kita pada ALLAH .....jangan dikau tangisi jika ALLAH akan menghilangkan org yg dikau kasihi melebihi kasih kita pada-Nya, kerana ALLAH mahu kita kembali mengingati-Nya

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kalau saya x slh firman ALLAH itu sepatutnya wala takrobuzzina..surah al isra' ayat 32

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers