Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Rabu, 13 Jun 2012

Koleksi Mutiara kata


Saat jiwa mula rapuh oleh penatnya dunia, berwudhulah lalu mendekat padaNya. Saat mata mula silau oleh kilauan dunia, pejamkanlah lalu ingat padaNya. Saat ujian mula datang bertubi menimpa, bersabarlah lalu tawakkal padaNya. Syukuri semua yang diberikan olehNya. Sekecil apapun ia. Sentiasa menjaga Wudhu agar jiwa merasa terawasi.

Cintailah Allah lebih dari engkau mencintai apapun. Cintailah RasulNya lebih dari engkau mencintai dirimu. Dan cintailah saudara seimanmu sama seperti engkau mencintai dirimu sendiri. Sungguh rugi orang yang lebih mencintai dunia yang sementara dan lupa akan akhirat yang kekal abadi. Jadilah anak yang berbakti kepada kedua orang tuanya dan menyayangi mereka dengan sepenuh hati..

Yang dicari, walau bukan putera raja, biarlah putera agama..
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata..
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat ruhani, sempurna hati..
Yang diharap bukan jihad pada semangat, asalkan perjuangannya ada matlamat..
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana ana srikandi dengan silam yang kelam..
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia..
Dan yang akan terjadi, andai tak sama kehendak hati, ana redha ketetapan Ilahi..
Itulah ketentuan sejak azali…


Hidup ini susah kita nak DUGA..kadang kala kita rasa DEKAT dengan SESEORANG tu, tapi sebenarnya JAUH..walaupun kita dapat GENGGAM TANGAN nya, belum tentu HATI nya kita dapat SELAMI.. mungkin kita boleh buat dia KETAWA tapi kita tidak tahu apa makna SENYUMANNYA..bila dia MENANGIS, kita sangka kita dapat MEMUJUKNYA..walhal, KEHADIRAN kita LANGSUNG TAK DISENANGI..rencah dunia, kita takkan tahu siapa KAWAN dan LAWAN sehingga sampai kita JATUH TERSUNGKUR, adakah tangan DIHULURKAN atau kita DITINGGALKAN.. renungkan..moga ALLAH rahmati HATI kita..。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers