Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Selasa, 17 Julai 2012

senda gurau: Cerita Abah miss Honey


hai assalamualaikum...apa khabar sahabat miss honey hari ini..
alhamdulilah syukur pada ALLAH keana masih memberi kita kehidupan pada hari ini..insyallah esok mungkin ada tapi belum pasti...

hari ini miss honey akan story tentang cerita yang telah abah miss honey cerita kan pada miss honey...
pada miss honey cerita ini agak kelakar dan merupakan peristiwa yang benar.....
jom kita ikuti kisah ini

SITUASI 1: Pak Dollah dan Pak Hamid ingin menginap disebuah hotel yg terkemuka di Kuala Lumpur

 TEMPAT: kawasan hotel ape entah
PELAKON : Pak Dollah, Pakcik Hamid, pekerja hotel

Pak Dollah: Assalamualikum nak Pakcik nak dok hotel ni leh dok?
Pelayan: Boleh pakcik , sila isi borang yek
Pak Dollah: pak cik nak dok 2 orang dengan kawan pak cik ni ha, Pak Hamid. Berapa bayaran ni ha nak sebilik nak tidor semalam 
Pelayan; RM 350 Pak cik
Pak Dollah: Amboi mahalnya aku motong getah 2 minggu baru nak dapat banyak2
Pak Hamid: Alah Dollah bukan selalu kita datang kelompo nie...apa salahnya kita cuba tido semalam kat hotel
Pak Dollah: Ha lah nak boleh lah pakcik nak dok semalam deh...
Pelayan: Boleh Pakcik ini kuncinya, Terima Kasih.
Pak Dolah, sama-sama nak.

SITUASI 2: malam d hotel ....Bunyi Air dan lampu terbuka di bilik hotel penginapan pak Dollah dan Pak Hamid,

Pak Dollah: eshhh ape nyer nie pasang lampu bunyi air, aku nak tido pun dok buleh....mengangu aku tido ajew nie...(Pak Dollah bgun lalu tutup lampu dan air)

Seketika kemudian bunyi air dan lampu menyala terjadi lagi

Pak Dollah : aku baru ajew bangun tadi takkan jadi lagi kot..err geramnya....(bangun dan tutup kembali)

kemudian bunyi air dan lampu menyala terjadi lagi...

Pak Dollah: Eshhhh bilik nie biar betul nama hotel mahal...takkan ada hantu kot...ker banayak rosak.....(Pak Dollah sambung tidor kembali dan buat tak tahu aje)

SITUASI 3: Pada keesokkan harinya di Lobi Hotel nak check out

Pak Dollah: sebelum aku nak kuar kena bagi tau nie kat pihak hotel nak buat report tak puas hati
Pak Hamid: Dollah Jom Kita keluar....nanti lambat pula nak naik bas balik kampung
Pak Dollah: Hamid kejab aku nak wat aduan...lampu dengan air kat bilik kita semalam rosak
Pak Hamid: Aihh Dollah bila masa rosak pula aku tengok OK ajew pun.
Pak Dollah: semalam lampu bilik asyik terbka aku dah tutup dah...air pun asyik keluar aje aku dah tutup dah tapi dia terbuka balik...
Pak Hamid: Haahhahahaha (sambil ketawa) semalam akulah buka lampu dan air...mu tutup aku buka balik..
Pak Dollah: lah nape jadi macam2
Pak Hamid: yelah bayar mahal-mahal aku bukalah habis sampai ke pagi baru berbaloi dengan RM 350...Baru puas hati aku. kalau boleh televisyen pun aku nak angkut bawa balik hehehhe
Pak Dollah: #$%@ macam nie orang pun ada ker!!!

P/s: ha sape yang kat hotel pernah buat perangai macam nie baik mengaku cepat..hehhehehhe..ceria selalu




。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers