Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Selasa, 31 Julai 2012

Tutorial : Cara copy guna Ctrl + C





Hai Assalamualaikum
di pagi subuh kali ini miss honey tak tahu nak wat ape..
So, macam biasa tutorial lah yang miss Honey akan buat

Baiklah nie khas for new blogger yang baru nak buat blog
 korang tahu tak ape itu
Ctrl +c????

ok bagi mereka yang tak tau 
moh miss honey story mory sikit about this
 penggunaan Ctrl + c nie bagi menggantikan Copy yang cara kita selalu buat
selalu kita akan buat untuk copy sesuatu kita akan klik kanan kan??
macam kat bawah nie dear...

(tekan gambar untuk membesar)

Ha gambar diatas adalah cara biasa yang selalu kita buat kan ???

ok menggunakan Ctrl +c nie mempunyai fungsi yang sama juga cuma caranya yang agak berbeza sikit
kerana kita just tekan di keyboard ajew....

caranya semudah ABC sayang...

1. Mula-mula korang higlight macam gambar diatas teks/ gambar / URL yang korang nak.
2. kemudian korang tekan Ctrl....macam mana nak cari Ctrl?? korang tengok keyboard korang dekat bawah Shift ada button Ctrl. ok dah jumpa???
3. bila dah jumpa korang cari abjad C pula. dah jumpa...??? hehehe surelah korang jumpakan..
4. So, langkah yang seterusnya korang tekan button Ctrl dan C secara serentak..
5. Secara tak langsung teks/ gambar / URL yang korang nak copy akan tercopy secara automatik.
6. Then paste ajewlah macam biasa dekat tempat yang korang nak....tengok hasilnya..menjadi tak???





。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers