Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Selasa, 31 Julai 2012

Tutorial: Cara Tick Expand Widget Templates


Hai dan Assalamualaikum
baiklah kali ini tanpa membuang masa miss honey akan ajar macam mana nak cari
Tick Expand Widget Templates
bagi new blogger korang mesti tak tahu kan ape itu "benda" dia atas kan??
hhahahhahahahhaahha ( miss honey memang kuat gelak)
waduh jangan khuatir dong,
miss honey dulu mula-mula membuat blog pun tak tahu
benda apelah  Tick Expand Widget Templates ...
penting ke Expand Widget Templates  nie???
jawapannya memang penting lah sangat
kenapa??
bagi memudahkan pencarian korang untuk mencari code di kotak html..
nak tengok  Expand Widget Templates  dekat mana???
baiklah moh tengok gambar bawah tau..
(perkataan dalam kotak adalah Expand Widget Templates)

Baiklah dah taukan ape itu Expand Widget Templates.
nak tahu macam mana nak cari???
moh kita ke segment experiment pula bersama miss honey..

1. Mula-mula korang kenalah Sign in blogger > Dashboard > Template > Edit HTML

(tekan gambar untuk lebih jelas)

2. ok dah tekan ikut nombor, kemudian korang tekan proceed, dan Tick dekat kotak di tepi Expand Widget Templates.

(tekan gambar untuk lebih jelas)

3. dah buat. Ha menjadi?? senangkan. betul tak kata miss Honey semudah ABC kan sayang.
4. Cara nak Cari code HTML korang pula, korang tekan SINI.

p/s: semua langkah adalah versi Template Blogger baru edisi 2012





。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

1 ulasan:

misz kazuya berkata...

akak..knape saye xjumpe pown expend gadget template tuhh..huhu..sedihh..tolong saye akak..:'(

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers