Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Selasa, 31 Julai 2012

Tutorial : Copyright Blog (cara mudah)





Assalamualaikum dan Salam sejahtera
Kami Ucapakan pada semua. Moga Bahagia
(ala-ala lagu nasyid lah pula yek)

Baiklah mcam biasa segmen tutorial datang lagi .
kali ini miss honey akan ajar korang macam mana nak buat Copyright blog cara paling mudah...
MUDAH dan MENARIK.
korang boleh buat sendiri miss honey yakin tak sampai 5 minat pun boleh siap.
bagi yang tak tahu ape itu ape itu
Copyright blog (cara mudah)
moh usha sikit gambar dibawah
(tekan gambar untuk besarkan)

Berminat??
jom ikut langkah-langkah miss Honey nak ajarkan....

1. Mula-mula mcam biasalah korang kenalah Sign in blogger > Dashboard > Template > Edit Html
2. Nak cari code untuk Copyright korang kena tekan kotak Expand widget Templates dulu untuk memudahkan bace code...seterusnya tekan Ctrl F (tekan serentak) untuk pencarian code.
</body>
3. Dah jumpa code tersebut, langkah seterusnya korang Copy dan Paste ajew code Copyright blog dibawah dekat bahagian atas </body>
<center>Hak cipta peribadi Miss Honey@ 2012</center>

Warna Ayat Biru korang bolehlah tukar dengan perkataan yang korang suka sendiri..Kena kreatif sikitlah sayang. CONTOHNYA:  {。^◕‿◕^。}  INI HAK MILIK SAYA SAPE CURI KENA SEBAT or SAYA BUAT SENDIRI K!! KREATIF TAK?

4. Dah buat. Baiklah langkah-langkah ditunggu korang kena preview dulu, kalau dah menjadi apelagi cepat-cepat klik SAVE!!

* Kalau korang rasa nak buat copyright yang lebih cantik lagi rekaan sendiri korang bolehlah ke SINI











。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers