Entry Miss Honey Minggu ini

Isnin, 6 Ogos 2012

Selamat Datang Intake UPSI september 2012/2013





Assalamualaikum dan salam sejahtera..
macam biasalah miss honey akan mulakan sesi entry kita pada kali ini dengan ucapan salam dahulu
jawab jangan tak jawab yek..
tak jawab dosa...!!!

entry kali ini miss honey akan fokuskan pada pengambilan student baru
UPSI ambilan september 2012/2013

tadi miss honey saje lah buka fb....
amboi ramainya adik-adik nie nak tahu pasal UPSI
yek
memg kelakarlah miss honey bace
GOOD JOB korang
bagus sangat sekurang-kurangnya ilmu pengetahuan korang bertambah
dan  jalinan dengan senior n junior akan bertamba mesra mudah-mudahan..
INSYALLAH..

ACTUALLY ....
miss honey buat entry kali nie khas untuk korang
tanda penghargaan korang kerana berjaya menempatkan diri di UPSI.....
tepuk tangan untuk diri sendiri yek.... =)

macam2 soalan yang di tanya pada miss honey ehheheh
waktu  miss honey mula masuk pun macam2 juga serba serbi nak tanya
nak tau???

jom miss honey akan terangkan serba sedikit ..
PTPTN saya tak lengkap macam mana nak isi tak tahu takut salah pula
jwpn: jgn risau yek kalau tak tahu isi jew mana tak tahu.yang tak tahu..nanti minggu orientasi akan ada taklimat dari wakil PTPTN time2 boleh tanya dan isi
PTPTN nie nak kena pos kan ker lepas isi??
jwpn: tak payah nanti ada wakil PTPTN akan datang semak n mereka akan kutip by hand.
WPP itu apa??? nak kena tunaikan ke tak??
jwpn: WPP nie Wang Pendahuluan Pelajaran...korang boleh guna duit nie untuk beli persiapan barang-barang nak masuk u or nak beli apelah2 termasuk nak bayar yuran pengajian..WPP akan diberi dalam bentuk cek kalau nak guna tunaikan kalau taknak boleh poskan balik benda2 kat PTPTN...
tapi diingatkan bila korang dah tunaikan WPP nie nanti setiap sem duit ptptn korag akan di potong sedikit tau..bagi mengantikan WPP korang guna2
kenapa tak boleh mohon biasiswa JPA...habis nak mohon biasiswa apa?
jwpn: korang tak boleh mohon JPA sebab biasiswa2tak terbuka untuk UPSI..di UPSI kita da biasiswa KPM (Kementerian Pelajaran Malaysia)
macam mana nak mohon..
jwpn:  nak mohon kena ada result sem sebelumnya, makna kata korang boleh mohon start sem 2..TAPI biasisa nie tak dibuka untuk semua kursus...nak mohon kena dapatkan pointer 3.5 dan keatas dan lulur 2 temuduga (ujian bertulis dan interview)

itulah serba sedikit persoalan ...banyak lagi yang tanya...tapi dok larat dah deh miss honey nak menaip

sebagai bakal mahasiswa UPSI korang kena tahu link nie tau

untuk tahu segala pasal upsi maklumat n pengumuman..
nak tahu result korang nanti
MYSIS
Bahagian akedemik UPSI
UPSI AKEDEMIK

Pesanan miss honey
 nanti pandailah korang jaga diri jangan lupa daratan n jangan lari pada pegangan agama, ikut kawan-kawan yang boleh membantu kita di dunia dan akhirat

p/s: kalau korang da pe2 soalan nak tanya lagi...sila lah komen or tanya k...insyallah miss honey akan jawap kalau miss honey tahu ...take care dear {。^◕‿◕^。}
 





。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

1 ulasan:

hasniza hamzah berkata...

ada pertanyaan sila komen tau

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers