Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Rabu, 1 Ogos 2012

Tutorial : Mengambil blogID


Hai Assalamualikum semua,
kali ni miss honey akan mulakan tutorial kita dengan lafaz 
bismillahirahmanirahim
kali ini miss honey akan ajar korang 
cara mengambil blogID..
senang sesenang makan kacang...
hehhehheheheheeh (gelak tak ada motif)
Untuk pengetahuan korang semua blogID nie sangatlah penting,
nak tahu kenapa???
blogID nie umpama nombor kad pengenalan koranglah.
dan ada kala sesetengah code yang korang nak edit memerlukan korang 
memasukkan blogID korang....
macam biasalah korang mesti nak miss honey tunjukkan ape itu blogID kan??
dont worry sayang miss honey akan tunjukkan.....
(tekan gambar untuk lebih jelas)

nak tahu bagaimana mengambil blogID???
jom ikut step miss honey ajarkan ini yek..

1. Mula-mula macam biasalah Sign in blog > Dashboard > Layout.
2. kalau tak sure ikut gambar miss honey tunjukkan yek.

(tekan gambar untuk lebih jelas)

3. Dah dapatkan so, korang bolehlah copy dan paste dekat tempat yang memrlukan blogID. senangkan...selamat mencuba (^^)

* kalau dah jadi jangan lupa bagi tahu yek



。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Tiada ulasan:

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers