Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Selasa, 18 September 2012

Tips Mendapatkan biasiswa KPM




Assalamualaikum dan hai-hai
syukran jazilan akhi wa ukhti kerana sudi datang bace ke blog miss honey lagi
huhuhuhuhu tertiba jew hari ini miss honey rasa nak bagi tips pula
ahooooo ala-ala pakarlah pulak
 NOT!!! sayang miss honey hanya membantu dan hanya berkongsi sedikit pengalaman yek.....
ha sebelum kita teruskan baca ini ....
miss honey nak tanya nie korang tahu tak apa itu biasiswa Kementerian Pelajaran Malaysia???
ha tak tahu????
hahhahahha bagi yang tidak mengambil bidang pendidikan miss honey tak salahkan korang sebab ini berkaitan biasiswa perguruan ajew....
baiklah biasiswa ini diberikan kepada mereka yang mengambil bidang pendidikan terutamanya dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan........ini bagi membantu mahasiswa melanjutkan pelajaran mereka

ha jika ditanya tentang miss honey honey dapat tak biasiswa ini...
alhamdulilah miss honey berjaya dapat juga biasiswa ini....

ha berminat tak???
nak mohon??
mehh terjah >>KLIK SINI<<

syarat untuk memohon biasiswa ini korang mestilah pertama pelajar pendidikan.....
mendapat pointer terkini 3.50 ke atas...
permohonan hanya dibuka bagi kursus-kursus tertentu sahaja....
lulus temuduga

ok nak dengar tak tips untuk mendapatkan biasiswa itu...
of couselah pointer korang make sure 3.50 keatas yekkkk.....
itu hanya syarat memohon..bukan syarat korang pasti akan dapat biasiswa tersebut....

masa temuduga korang akan dibahagikan dengan 2 sesi pertama sesi menjawab soalan objektif ha korang kena jawab cepat-cepat tau sebab masanya terhad sejam sahaja masa diberi

sesi ke2 pula adalah sesi interview dengan pegawai kementerian pelajaran sendiri.....dalam interview ini korang akan dibahagikan dalam kumpulan....means 1 kumpulan dalam 6 orang (lebih kuranglah,,kadang2 boleh berubah)...
ha nak tau tak apa tips miss honey nak kasi kat korang nie....
dalam kumpulan itu akan ada sesi perbincangan sesuatu topik.....macam miss honey topik yang diberi adalah mengenai ciri2 seorang guru unggul...so, korang kenalah bincang perkara tersebut sama-sama ahli kumpulan....
ha disinilah korang kena bijak,pasti kan topik perbincangan itu korang yang kuasai..maksudnya sering beri pendapat dan penambahbaikan pada pendapat rakan-rakan yang lain....

contohnya korang boleh timbulkan persoalan macam ini.....
pendapat saya......................
saya bersetuju dengan rakan saya...tetapi sedikit perkongsian dalam penambahbaikan .........
alah pandai2 lah korang goreng buat ayat yek......nak hidup beb...

dan setiap jawapan korang mestilah berkeyakinan..walaupun korang tak sure...tunjukan korang yakin betul...sebab kadang2 mereka hanya nak tengok keyakinan kita sahaja....huhuhuhuh..

lagi tips nya...pastikan korang lulus jawab soalan objektif dulu..kerana dari sesi pertamalah menentukan korang ini layak ke tak...sesi ke 2 hanya nak tgk keyakinan korang ajew.....

walau ape2 pun tips yang miss honey kongsi ini agak berbeza dengan individu lain sebab setiap sesi temuduga lain-lain cara mereka.....

MAKE SURE korang kenalah tahu serba sedikit speaking k...sebab dalam sesi ke2 korang akan disuruh speaking sedikit...untuk lebih mantap..tambahkanlah dengan pengetahuan korang...taklah korang jadi jakun dan nampak benar tak tahu ae-ape yek sayang

dan last tips ialah korang kena redha n tawakal...rezeki di tangan tuhan....kalu berjaya ucapkan syukur kalau tak berjaya mungkin ada yang lebih baik yang dirancangkan tuhan untuk kita....

baiklah salam sayang dari miss honey...
bye2



。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Isnin, 10 September 2012

tom yam saya sedap tak??


Hai assalamualaikum dan selamat sejahtera
sekarang anda bersama segment merepek meraban bersama miss honey
ewahhh berlakon ala-ala DJ radiolah pula yek
baiklah kali ini miss honey akan story morry kat korang pasal 1st time miss honey masak  mee tomyam kat kolej kediaman miss honey dekat UPSI....hehehhehehe
nak tahu kolej apa??? of couselah sayang KOLEJ UNGKU OMAR
baiklah korang nak tahu tak miss honey dah pindah ke kolej baru dah
hhahahahhaah (muka bangga giler nie)
almaklumlah dah jadi orang orang perak balik
kalau tidak jadi anak negeri celup , kejab perak kejab selangor
hahahahhahaah hebatkan (sekali lagi muka bangga)

baiklah macam biasa miss honey mulalah nak melalutkan
STOPPPPPP!!!!
kembali kepada cerita asal
hehhehhehe dengan muka bangga dan semangat miss honey pun mula-mula lah masak kat kolej nie
banggalah sangat padahal takut...
U KNOW WHY????
hahhahaahha almaklumlah pengesan api ada kat atas shiling....
nak mampus kalau lah berbunyi habis basah lantai
tak pasal-pasal bomba datang heheehehe

korang nak tengok tak cubaan pertama miss honey masak...
mohh kita terjah picture di bawah yek sayang....
(ha sedap tak???? nak rasa...)

( inilah meenya...barulah dikatakan mee tomyam kan)

ha korang nak tahu tak yang paling best miss honey berkesempatan bagi junior-junior miss honey rasa
so korang tau ape diorang balik
ha tengok bawah cantik tak lukisan diorang buat miss honey....
opsss tertiba rasa terharu nie
hehehehheheh
baiklah miss honey penat dah nak story mory nie.......
laporan..kelas....kuliah..asgment banyak...
bersua kembali
bye...bye sayang


。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Sabtu, 8 September 2012

Gambar MSK september 2012/2013


Hai assalamualikum dan hohohoho mcam biasa cocopie
hehheheh apa khabar korang malam nie
sihat semua dah makan??
nak kena belanja tak...
baiklah miss honey akan belanja korang makan angin k...
ok bebehh sedut banyak2 angin biar kembung perut....

sorry sesangat sayang...
miss honey betul...betul....sebuk sangat sepanjang minggu  orientasi bagi pengambilan pelajar baru 
ha korang nak tengok tak pic Rakan Suai Kenal yang bertugas pada masa itu 
jom terjah gambar di bawah yek syg....
(sempat lagi pengarah program kami tangkap ikan...besau pulak2)

 makan- makan jangan tak makan...


 mak kami (cik syarizah) sedap tidor mak

 (sekratariat yang gila-gila)

 (abg panjang kusyuk tido hehheh)

 (ehemmm no kontroversi)

 (setiausaha yang cantik)

 (abg bell sedap makan)
(timbalan pengarah yang terlalu mengantuk nie)

p/s: sorry dapat upload sikit ajew untuk korang

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers