Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Rabu, 31 Oktober 2012

Hey!! i'm pink girl


 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA.....
macam biasalah miss honey akan tanya kat korang
khaifahaluka??????

huhuhuhu tertiba miss honey rasa sayu jew hati 
nak tau kenapa...???
mana taknya dah lama dah miss honey tak tulis entry baru
hohoho rindu tak kat miss honey....

baikah kali ini dengan tema
Hey!! i'm pink girl...
miss honey akan menyelongkar mengenai diri miss honey...

amboi apa yang pink sangat nie???
ha korang nak tau apa dia...

moh kita terokai sama-sama


actually miss honey rasa semua barang peribadi miss honey colour pink???
tak caya???? tanyalah mak miss honey...

ececeh mesti tak dapat tanya kan....
aah korang tgk blog miss honey pun korang dah boleh agak dah kan
pink sana....pink sini...pink sinun.....dan sebagainya

antara barang yang bakal miss paparkan adalah barangan peribadi miss honey
maknanya korang beruntunglah dapat terjah barangan miss honey yang private nie

Hai kalau korang nak tau al-quran nielah antara benda paling miss honey sayang...sure lah warnanya pink kan...tapi bukanlah bermakna miss honey sayang sebba warnanya yek

ha nie adaah beg make up miss honey...barang dalam????
aik tak boleh bagi tau rahsia yek

ini adalah beg alatan mandi yang comel bagi miss honey...
pink kan...beg nie miss honey akan bawa ke mana-mana jika terpaksa da urusan di luar

agak-agak korang apa lah benda nie yek???
untuk pengetahuan korang inilah syampu n cecair mandian miss honey....yang pink2 adalah syampu
yang biru adalah cecair mandian...comel tak??

aik miss honey jangan kemana-mana tanpa membawa tisu basah nie....
baunya yang cukup harum memang pebagai kegunaan

hehehhe yang ini paing miss honey mau tangok ini adalah rexona for teens....hahhah
 comel gitu..sekali guna..wouuu cool jew..

ini pula adalah pencil box miss honey...menjadi kebiasaan bakal cikgu dengan kotak pensil tidak dapat di elakkan..perlu bawa kemana-mana..tapi sayang macam kanak-kanak jew pencil box miss honey...

nak tau barangan lain yang berwarna pink yang miss honey ada...
tupppp..tuppp tunggu...
insyallah miss honey akan kongsikan
bye...bye


ASSALAMUALAIKUM










。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Sabtu, 13 Oktober 2012

Bicara hatiku




aku bukan gadis cerewet

Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup….
 Siapalah diriku ini untuk memilih berlian sedangkan aku hanya sebutir pasir yang wujud di mana-mana…

Tetapi aku juga punyai keinginan seperti gadis lain,
dilamar lelaki yang jiwanya tetap pada yang ESA,
memimpinku ke arah matlamat yang nyata berlandaskan agama…

Andainya kaulah jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz,
Allah pasti mencampakkan rasa kasih di dalam hatiku,
jua hatimu kali pertama kita berpandangan….

Itu janji Allah…

Akan tetapi,
selagi kita tidak diikat dengan ikatan yang sah,
selagi itu jangan kau zahirkan perasaanmu itu kepadaku kerana kau masih tidak mempunyai hak untuk berbuat begitu….

Juga jangan kau lampaui batasan yang telah ditetapkan syara’…A
ku takut perlakuanmu itu akan memberi impak yang tidak baik dalam kehidupan kita kelak…

Permintaanku tidak banyak,
Cintai aku bila tiba saatnya…
bawa aku ke SyurgaNya..♥

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Selasa, 9 Oktober 2012

Program Health of Malaysia


ASSALAMUALAIKUM DAN HAI-HAI
apa khabar ukhwat dan ukhwati sekalian....
Alhamdulilah selesai sudah miss honey menyertai program Health of Malaysia.
korang tau tak apa itu program Health of Malaysia???
baiklah takmoh sedih-sedih k miss honey akan terangkan kat korang yek...
baik-baik sayang dengar tau!!
program Health of Malaysia kali ke2 ini telah di buat di Kemas Gopeng, Perak.
actually, buat pengetahuan korang program ini merupakan salah satu daripada program di bawah
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPT) bagi membantu masyarakat di luar bandar.
sebenarnyakan kalau korang nak tau, ramai benor yang terlibat bagi menjayakana program kali ini...
nak tau sapa????
hhahahaha kelakarlah pula mis honey...
miss honey tanya, miss honey yang jawabkan
tapi tak kisahlah....whatever!! miss honey tetap nak story mory kat korang juga...

baiklah program kali ini mendapat kerjasama daripada PPUKM .....apa kebenda pula benda tu...hehheheheheh
 baiklah PPUKM..merupakan singkatan pada pusat perubatan UKM....dan turut tidak ketinggalan juga ...
program ini turut di jayakan oleh pihak miss honey and the geng???? of couselh daripada DUTA UNIVERSITI.....hheheheh

miss honey akan story mory sikit mengenai sebelum perjalanan program kali ini...bagi yang dengar teruskan membaca. bagi yang tak nak korang kena baca juga.... hehehhehe
2 hari sebelum program ini bermula iaitu pada khamis dan jumaat.....miss honey dan geng Duta Universiti yang lain di kehendaki masuk kampung,taman,pasaraya, segala bagailah bagi mengedarkan pemplat mengenai program Health of Malaysia yang bakal di adakan pada 6-7 oktober 2012

fuhhhhhh korang nak tau pengalaman miss honey memang agak mencabar!!!
korang nak tau kenapa tak??? mana taknya tengah-tengah miss honey berlagak ala-ala budak saleswomen dok promosi barang....ada ke patut seorang pakcik dia kata miss honey mesti budak Masterskill nak buat praktikal......HELLO!!!!!!!.....muka miss honey nie macam budak masterskill ker....adoi yang paling tak tahan siap pak cik2 tersenyum sinis lagi kata dia pun bahagian perubatan juga....ASSALAMUALAIKUM...PAK CIK saya nie datang nak wat promosi pasal program kesihatan percuma.....tak perulah nak buat muka bangga dan berlagak kat miss honey.....YA ALLAH sabar jewlah.....by the way bagi miss honey kena anggap ia pengalaman lah kan....pengalaman mana boleh di jual beli kan...

baiklah time miss honey masuk kat kawasan perumahan di taman-taman pula lain ceritanya.... hahhahahah miss oney nie dah lah jakun kalau jumpa encik anjing... huhuhuhu bagi miss honey memang mencabar..baru aje miss honey nak masukkan pemplat dalam peti surat setiap rumah...tertiba ajew ada seekor ancik anjing yang muka gelebih nie datang depan-depan miss honey.....apa lagi miss honey dengan muka terkejut buka langkah seribu lah...kurang asam punya anjing....hhheheh seekor menyalak habis semua anjing kat taman tersebut menyalak...terasa miss honey nie macam pencurilah pula....

berbalik pula cerita sepanjang program di jalankan..miss honey nampak memang program kali ini mendapat sambutan yang mengalakkan dari masyarakat di sekitar gopeng, ipoh, Tambun dan sekitarnya.....ALHAMDULILAH tak sangka ramai juga yang datang.....

apa-apapun program ini berakhir dengan jayanya.....terima kasih semua =)...

nah di sini miss honey ada selitkan sedikit gambar-gambar sepanjang program kali ini...
duta-duta universiti



。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Isnin, 1 Oktober 2012

KEDAI KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA


ASSALAMUALAIKUM mungkin korag tertanya-tanya di mana kedai yang boleh gunakan kad diskaun 1  malaysia, disini miss honey bagi sedikit maklumat yek.

KAD DISKAUN SISWA.. :-

SENARAI SYARIKAT DAN JUMLAH DISKAUN YANG DIBERIKAN

B̲U̲K̲U̲ ̲/̲ ̲A̲L̲A̲T̲ ̲T̲U̲L̲I̲S̲

• MPH BOOKSTORES (10% off)
• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)
• BORDERS (10% off)
• RONA (5% - 20% off)
• KIANG TRADING (10% off)
• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% - 15% off)
• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)
• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% - 10% off)
• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)
• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)
_______________________________________

̲K̲E̲L̲E̲N̲G̲K̲A̲P̲A̲N̲ ̲S̲U̲K̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲E̲R̲A̲L̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲A̲K̲A̲I̲A̲N̲

• BATA (10% off)
• KOPERASI KELUARGA DATO' HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% - 45% off)
• TEXLINE LINO (5% - 10% off)
• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)
______________________________________

̲K̲L̲I̲N̲I̲K̲ ̲K̲E̲S̲I̲H̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲O̲P̲T̲O̲M̲E̲T̲R̲I̲ ̲/̲ ̲C̲E̲R̲M̲I̲N̲ ̲M̲A̲T̲A̲

• POLIKLINIK AN-NISA' (20% off)
• QUALITAS HEALTH (10% off)
• FOCUS POINT (20% - 50% off)
• MENARA OPTOMETRY (10% - 60% off)
______________________________________

̲M̲A̲K̲A̲N̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲M̲I̲N̲U̲M̲A̲N̲

• KFC (5% off)
• DAILY FRESH (10%)
• A&W (50% off)
• COFFEE BERRY (20% off)
• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)
• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)
• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)
• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)
• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)
• MY JAVA COFFEE (10% off)
• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)
• STATION ONE PRODUCT (5% off)
• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)
• BANGI KOPITIAM (10% off)
______________________________________

̲P̲E̲N̲G̲I̲N̲A̲P̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲P̲E̲N̲G̲A̲N̲G̲K̲U̲T̲A̲N̲

• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)
• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)
• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)
• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% - 15% off)
• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)
• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)
• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)
• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)
• RAPID KL (50% off)
• MAS (25% off)
• FIREFLY (50% off)
_______________________________________






̲S̲A̲L̲U̲N̲ ̲/̲ ̲P̲U̲S̲A̲T̲ ̲/̲ ̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲K̲E̲C̲A̲N̲T̲I̲K̲A̲N̲

• FOOT MASTER (30% off)
• PARIS HILL (30% off)
• PROACTIV (5% off)
• CLARA (10% off)
• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% - 20% off)
______________________________________

̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲I̲T̲

• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)
• IFAMILY (15% off)
_______________________________________

L̲A̲I̲N̲-̲L̲A̲I̲N̲

• BKZ BIKERZ (special rate)
• ROLLER STAR ARENA (10% off)
• DOUBLE SITE (10% - 15% off)
• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)• MYDIN (special rate )

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Teruskan Perjuangan wahai Adik-adikku sayang...




ASSALAMUALAIKUM N SALAM SEJAHTERA.....
sebelum korang cakap apa-apa baik miss honey terangkan.....
dengar yek..
bukan miss honey tak nak post entry tapi miss honey sebuk n kurang sihat
sekarang pun tengah demam......
huahuahua dugaan dan ujian...SABAR!!!

baiklah entry kali ini miss honey nak ucapkan selam perjuangan buat adik-adik sedang menempuhi peperiksaandiploma.....semoga adik-adik yang miss honey sayang berjaya mendapat DEKAN!!! insyallah
n kalau korang berpeluang sambung degree jangan segan2 terima.ambik ajew sebab ini adalah masa depan korang.

ahhhhhh kepala pening!!!! maaf tak dapat kongsi banyak-banyak kali ini.apa-apa pun tempuhi lah peperiksaan ini dengan jayanya tak nak mengelat menipu tau!!! nanti tak berkat lagi susah...

bye semua.......ASSALAMAULAIKUM...
"UKHWAF FILLAH ABADAN ABADA"

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers