Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Ahad, 11 November 2012

Ini Blog Rasmi KARISMA UPSI


ASSALAMUALAIKUM DAN HAI-HAI...
apa khabar semua...
hey-hey mentanglah cuti miss honey rajin pula nak update post yek..
kali ini tertiba miss honey suka sangat nak tolong cik manis kak Eni saya ini untuk promosi bloG KARISMA...


Kenapa???

mestilah sebab miss honey ahli KARISMA juga ...takkan tak nak promosi blog kelab sendiri kan

baiklah miss honey nak minta korang tolong like dan follow terus blog nie tau...

tolong yek sayang-sayang miss honey semua...

KAMU SEMUA RAKAN SISWA HEBATKAN..
(opss curi kata-kata kak Eni plak)....

baiklah miss honey ada tinggal linknya di sini harap kamu semua dapatlah follow...
jangan tak follow yek ..
Sila klik link di bawah KARISMA UPSI


JUMPA LAGI...SALAM SAYANG


。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Saya dah dapat KDS1M anda bagaimana?



ASSALAMUALIKUM dan Selamat sejahtera..
Khaifahaluka sahabat-sahabat miss honey semua......

yuhoooo...korang rindu sama kamu semua....
baiklah cerite yang masih tak lapuk yang miss honey ingin kongsi bersama korang ialah 


miss honey dah dapat KDS1M....
apa benda itu???

Alah kad Diskaun Siswa 1 Malaysia lah sayang oiii...
kawan-kawan dari IPT lain dah dapat ker??? miss honey dah dapat dah
hehhheh hampir seminggu lepas jugalah
06.11.12...

wah lambat betul kan miss honey update post...

sorry yunk-yunk tak moh sedih yek....
ALHAMDULILAH SYUKUR 
sekurang-kurangnya dapatlah ringan sikit beban...dapat kurangkan harga cukai yang dikenakan goverment pun ok dah kan??
 miss honey dah cuba guna dah..

korang bila lagi???

nak tahu kedai mana yang menerima KS1M nie..
jom ke entry miss honey SINI!!..

baiklah sekadar perkongsian kali ini sahaja ...

jumpa lagi yek sayang semua.....

INSSYALLAH...ASSALAMUALAIKUM

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Bullet di entry yang cute


Hai ASSALAMUALAIKUM kawan-kawan
apa khabar korang???
sihat???
ALHAMDULILAH dalam kesempatan ini miss honey sempatlah nak buat toturial sedikit untuk kawan-kawan miss honey.....

tourial nie miss honey belajar dari cik lyssa...tq yek lyssa...

baiklah tanpa melengahkan masa mari kita buat tutorial nie...
opsss miss honey lupalah nak tunjuk rupa sebenar bullet yang cute....

baiklah korang terjah entry miss honey yang INI yek sayang

tekan image untuk lebih jelas

  • boringkan bullet yang biasa saje...jom tukar jadi bullet yang comel 
1. korang kena LOG IN > DASHBOARD> TEMPLATE> EDIT HTML> PROCESS> TICK EXPEND WIDGET TEMPATE
  • tekan ctrl F serentak untuk mencari kod yek sayang
2. cari kod dibawah ini:

]]></b:skin>
3. dah jumpa??? ...ape tunggu jom next ke langkah seterusnya.
4. copy kod dibawah ini pula ye sayang . kemudian paste DIATAS kod ]]></b:skin> tadi


.post ul li {
    line-height: 1.4em;
        background: transparent url(URL ICON UNTUK BULLET) no-repeat scroll 0px 4px;
    margin: 0.3em 0;
    padding: 0 0 0.8em 20px;






5. yang tulis berwarna merah korang tukarlah dengan kod URL BULLET icon yang korang suka sendiri yek...
 6. apa tak tahu nak ambil di mana...tk apa miss honey akan bantu jom ambil URL BULLET icon comel di 

7. korang pilih image bullet yang korang suka kemudian , pilih download image
Tekan image untuk untuk lebih jelas

8. sudah?? akan keluar gambar macam dibawa ini kan???

Tekan image untuk lebih jelas

9. gantikan URL BULLET yang merah tadi dengan url bullet yang korang dapat tadi denga URL diatas sekali seperti miss honey gariskan macam gambar diatas.

10. dah kalau sudah tekan PREVIEW dulu...kalau jadi SAVE lah .....kalau jadi sila tepuk tangan maing-masing yek......hoyehhhh jadikan....kalau tak jadi sila roger-roger miss honey balik yek.

11. klau korang nak tahu experiment ni jadi or tidak...sila tengok balik post entry korang yang ada bullet....kalau tak ada post ada bullet...jangan malas-malas cepat tekan "New Post" taip apa-apa pun kemudian leta bullet. Kemudian kena Preview...kalau ada maknanya jadilah2 sayang oiii..

GOOD LUCK KORANG







。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers