Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Ahad, 11 November 2012

Bullet di entry yang cute


Hai ASSALAMUALAIKUM kawan-kawan
apa khabar korang???
sihat???
ALHAMDULILAH dalam kesempatan ini miss honey sempatlah nak buat toturial sedikit untuk kawan-kawan miss honey.....

tourial nie miss honey belajar dari cik lyssa...tq yek lyssa...

baiklah tanpa melengahkan masa mari kita buat tutorial nie...
opsss miss honey lupalah nak tunjuk rupa sebenar bullet yang cute....

baiklah korang terjah entry miss honey yang INI yek sayang

tekan image untuk lebih jelas

  • boringkan bullet yang biasa saje...jom tukar jadi bullet yang comel 
1. korang kena LOG IN > DASHBOARD> TEMPLATE> EDIT HTML> PROCESS> TICK EXPEND WIDGET TEMPATE
  • tekan ctrl F serentak untuk mencari kod yek sayang
2. cari kod dibawah ini:

]]></b:skin>
3. dah jumpa??? ...ape tunggu jom next ke langkah seterusnya.
4. copy kod dibawah ini pula ye sayang . kemudian paste DIATAS kod ]]></b:skin> tadi


.post ul li {
    line-height: 1.4em;
        background: transparent url(URL ICON UNTUK BULLET) no-repeat scroll 0px 4px;
    margin: 0.3em 0;
    padding: 0 0 0.8em 20px;






5. yang tulis berwarna merah korang tukarlah dengan kod URL BULLET icon yang korang suka sendiri yek...
 6. apa tak tahu nak ambil di mana...tk apa miss honey akan bantu jom ambil URL BULLET icon comel di 

7. korang pilih image bullet yang korang suka kemudian , pilih download image
Tekan image untuk untuk lebih jelas

8. sudah?? akan keluar gambar macam dibawa ini kan???

Tekan image untuk lebih jelas

9. gantikan URL BULLET yang merah tadi dengan url bullet yang korang dapat tadi denga URL diatas sekali seperti miss honey gariskan macam gambar diatas.

10. dah kalau sudah tekan PREVIEW dulu...kalau jadi SAVE lah .....kalau jadi sila tepuk tangan maing-masing yek......hoyehhhh jadikan....kalau tak jadi sila roger-roger miss honey balik yek.

11. klau korang nak tahu experiment ni jadi or tidak...sila tengok balik post entry korang yang ada bullet....kalau tak ada post ada bullet...jangan malas-malas cepat tekan "New Post" taip apa-apa pun kemudian leta bullet. Kemudian kena Preview...kalau ada maknanya jadilah2 sayang oiii..

GOOD LUCK KORANG







。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

2 ulasan:

hasniza hamzah berkata...

jadi tak???
kalau jadi kongsilah dengan miss honey

cweet pinky berkata...

wah , rajen bwt tutorial ...

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers