Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Sabtu, 29 Disember 2012

Mengapa kita ditemukan dengan orang yang salahASSALAMUALAIKUM DAN HAI-HAI
dalam minggu nak exam sempat lagi miss honey update blog...
baiklah tadi miss honey ada berbicara mengenai Bagaimana seorang muslimah nak mengenali bakal suami...opss tak baca lagi?? baca SINI.

Ok, anda pernah kecewa kerana cinta? Ditinggalkan kekasih? Ini mungkin jawapan yang miss honey boleh berikan kepada yang berlaku kepada anda..
  • 1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada RASA SYUKUR DENGAN KETENTUANNYA
  • 2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat MENJADI PENILAI YANG BAIK.
  • 3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa MENGHARAPKAN PERTOLONGAN ALLAH.
  • 4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.
  • 5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan…
  • 6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat MENGUTIP PENGALAMAN yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
  • 7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
  • 8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
  • 9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.
Wahai sahabat dan diriku yang kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya..Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan perintahNya, dan meninggalkan laranganNYA..PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA
。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

1 ulasan:

hasniza hamzah berkata...

bertemu dengan orang yang salah adalah ujian buat kita..betul tak??

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers