Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Khamis, 30 Mei 2013

INSYALLAH


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA


salam jumaat buat sahabat-sahabat miss honey
baiklah sayang-sayangku sekalian 
si hari baik, bulan baik ini miss honey akan ceritakan apakah impian miss honey?
impian miss honey nak pakai niqab..
hehheheh
kenapa yek
bagi miss honey mungkin ini akan menjaga diri miss honey
tebalkan rasa malu, supaya akhlak boleh di jaga
INSYALLAH
ini miss honey selitkan sedikit gambar mis hone berniqab..

MAAL SALAMAH 

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Rabu, 29 Mei 2013

JANGAN MENGELUH ALLAH ADA BERSAMA



Ketika kita mengeluh : “ Ah, tak mungkin kot… ”.
اَللّهُ menjawab : “ Jika AKU menghendaki, cukup Ku berkata “Jadi”, maka jadilah ” (QS 36 : 82).

Ketika kita mengeluh : “ee, aku penat sangat … ”.
اَللّهُ menjawab : “ … dan KAMI jadikan tidurmu untuk istirahat ” (QS 78 : 9). …

Ketika kita mengeluh :… “ Beratnya dugaan ni, x sanggup aku … ”.
اَللّه menjawab : “ AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupan ” (QS 2 : 286).

Ketika kita mengeluh : “ serabutnyaa … ”.
اَللّهُ menjawab : “ Hanya dengan mengingatku hati akan menjadi tenang ” (QS 13 : 28).

Ketika kita mengeluh : “ pe aku buat ni semua sia-sia … ”.
اَللّهُ menjawab : ” Siapa yang mengerjakan kebaikan sebesar biji dzarah sekalipun, niscaya ia akan melihat balasannya ” (QS 99 : 7).

Ketika kita mengeluh : “ takde sorang pun nak tolong aku … ”.
اَللّهُ menjawab: “ Berdoalah (mintalah) kepadaKU, niscaya Aku kabulkan untukmu ” (QS 40 : 60).

Ketika kita mengeluh : “ aku sedihh sangat… ”.
اَللّهُ menjawab : “ La Tahzan, Innallaha Ma’ana. Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya Allah beserta kita ” (QS 9 : 40).

Segala masalah kita, persoalan kita, sudah terjawab oleh ALLAH, semoga Allah kuatkan hati kita.

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Ya ALLAH bantu Hatiku ini




ya allah ya tuhanku
aku hamba yang hina..
sebegini ujian yg kuterima..
aku terima dgn hati yg terbuka..
walau hatiku terluka..
aku tetap mngukirkn snyuman untuk semua..
walau aku sendri tertanya2..
apa dosaku..apa salahku padanya..
ku terasa seperti tidak diendahkannya...
aku bersyukur kerana msih punya MU ya ALLAH..tuhan yg mncipta segala..

hati..
kenapa kau terlalu mudah dilukai..
knapa terlalu rapuh kekuatanmu yg diberikn oleh ilahi..
apa kau xpunya iman di hati..
atau mungkinkah kerana diri..
yang smemngnya perempuan punya emosi yang tinggi.

ya tuhan maha kekal di dunia ini..
KAU yang membolak balikkan hati ini..
KAU yg punya kuasa menghilangkn semua derita ini..
aku memohon untuk kebaikan diri sendiri..
jauhknlah aku dari rasa kecewa ini..
jauhkanlah aku dari seksa ini..
aku tau kau xkn mnguji diri ini.
jika kau rasa aku xtertanggung dengan ujian ini..
namun ku mohon untuk kali ini..
padamu yang maha mngasihi...
kautkanlah hati ini...
jauhknlah emosiku ini dari syaitan yang mahu menakluki hati ini..

boleh jadi kamu suka sesuatu sdgkn ia buruk bgimu dan blh jadi kamu membenci sesuatu sdgkn ia baik bgimu...

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Apa harus aku buat ni!!


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA...

apa khabar sekalian
minggu depan miss honey dah ada imtihan
doakan miss honey dapat pointer lebih baik dari sem lepas yek
harap dapat 3.5 keatas lagi kalau boleh nak 4.00 tapi ermmmm boleh ke???
hehehhehe berangan pula.

baiklah malam nie miss honey sempat tulis sedikit entry untuk di kongsi bersama korang
malam ni miss honey ada taklimat kursus bagi kemasukkan pelajar diploma ambilan julai
huhuhuhu
baiklah miss honey  macam biasa akan story sedikit pasal citer miss honey
macam korang pernah tau miss honey ada masalah kan...
erm tak tau apa masalahnya...
baiklah baca entry DI SINI.
Miss honey betul-betul buntu
di saat si dia meninggalkan miss honey
miss honey cuba kuat untuk teruskan hidup
miss honey selalu tertanya tak layak ke miss honey untuk dia
untuk menjaga hati miss honey
miss honey sudah tak contact dia dah
kenapa??
entahlah miss honey rasa dengan cara tersebut lebih baik untuk jaga hati miss honey
tipulah kata tak rindu kan
rindu tapi hanya mampu doa kat ALLAH moga ALLAH lindung si dia.
Family miss honey dan family dia pujuk untuk tenangkan hati miss honey supaya sabar
mak si dia cakap akan jumpa si dia untuk bincang hal ini
family miss honey pula cuba bawa bincang dengan dia
tapi saat ini dia tak pernah respon
cuba dia ada cakap kat miss honey dia akan kawen dengan miss honey
bagi diri miss honey pula
memang miss honey tak berhubung lagi dengan dia
miss honey diamkan aja
Family dia suruh miss honey sabar dahulu mereka akan pujuk dia...
tapi bagi miss honey mungkin miss honey akan dapat dia kembali,
tapi hati dia bukan untuk miss honey dah
memang miss honey sayangkan dia
tapi miss honey sayangkan ALLAH lagi
miss honey nak sangat berhubung dengan dia...
tapi miss honey takut ALLAH marah
miss honey tahu ALLAH sayangkan miss honey
bila miss honey selalu berhubung dengan bukan mahram 
ALLAH akan tarik orang tersebut untuk kita ingat ALLAH balik
tipu lah kalau miss honey cakap miss honey tak rindu
orang yang kita sangka akan menjadi perlindung kita 
tiba-tiba ada perempuan lain
hancur berkecai hati miss honey
family miss honey cuba pujuk miss honey untuk jodohkan miss honey dengan seorang ustaz di tempat miss honey
seorang ustaz yang baru balik dari mesir dan mengajar di sebuah sekolah agama
berumur dalam 24 ke 25 beza 2 or 3 tahun sahaja dari miss honey
maaf miss honey tak pernah jumpa, tengok atau tahu siapa ustaz tersebut
mak miss honey dah cuba kenalkan miss honey dengan ustaz tersebut
ustaz tersebut pun sudah ada nombor miss honey kerana mak miss honey suruh kenal-kenal dulu
tapi saat ini kami tak pernah berhubung
dan yang paling penting
miss honey tak ada hati untuk menjalinkan ustaz tersebut
entahlah miss honey buntu

miss honey sayangkan si dia lagi
sebab sayang miss honey diamkan diri dan tak berhubung dengan si dia
miss honey cuba nak dekatkan diri dengan ALLAH
miss honey nak jadi isteri solehah jika dia setuju untuk kami berkawen
tapi macam mana kekasihnya???
miss honey hanya mampu senyap dan diam aja
tidak pernah gangu hubungan mereka...

makin miss honey cuba nak dekatkan hati dengan ALLAH 
makin banyak pula lelaki yang datang untuk meminang miss honey
tapi maaf saudara semua
saya seorang yang setia
tidak mampu melupakan seseorang dengan mudah

Ya ALLAH AKU BUNTU!!!
apa harus miss honey buat
minggu depan ada IMTIHAN untuk akhir semester pula


。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Ahad, 26 Mei 2013

Kena Kawen??


ASSALAMAUALIKUM DAN SALAM SEJAHTERA

 apa khabar semua ???
harap kalian berada dalam sihat sejahtera ???
korang mesti tertanya kan..
kenapa miss honey lama mendiamkan diri....
entahlag miss honey tak tahu nak cakap apa..
tapi apa yang miss honey pasti miss honey buntu??

apa pendapat korang kalau korang akan bertunang dengan orang yang korang sayang??
best kan??
wah syoknya!!! 
betul tak??
alangkah indahnya kalau miss honey dapat merasai pengalaman tersebut
TAPI..
apakah dayanya
nasib miss honey amat berbeza...
bila akan kena ambik keputusan untuk bertunang dengan orang yang miss honey sayang
TAPI...
insan tersebut pada mulanya yang amat mencintai miss honey telah bertukar arah dengan membenci miss honey kerana ada kekasih lain..
ya ALLAH apa miss honey perlu buat...
kedua-dua keluarga dah setuju untuk bertunang
tapi hati sidia bukan lagi milik miss honey..
tapi hati miss honey tetap ada sentiasa untuknya...

sahabat apa perlu miss honey buat??
miss honey amat mengharapkan yang terbaik buat kami berdua aja.

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Rabu, 8 Mei 2013

saya mengharapkan kebahagiaan



ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA

di harap semua kawan-kawan miss honey sihat-sihat berlaka
baiklah hari ini seperti mana semalam miss honey tetap tidak tenang
sukar nak digambarkan perasaan ini....
perasaangelisah, sedih, pedih , serabut semua ada

Ya ALLAH penat miss honey untuk lupakan dan selesaikan semuanya..
ermmm entahlah kenapa diri ini sering sahaja menghadapi masalah
Ya ALLAH...
kadang2 miss honey sedar semua ini miss honey yang buatnya bermasalah
tapi sebagai manusia miss honey tak lari dari membuat salah..
hope hari ini kehidupan miss honey lebih baik dari semalam
lebih tenang dan lebih fokus kepada pelajaran dan tanggungjawab

Miss Honey!!!!! After this no more Feeling2...
kang diri sendiri yang kena Baling!!!!!

Tampar laju2 pipi tembam ni baru tau!!!!

FOKUS!!! FOKUS!!! n Back to Normal!!!
yeah i will get it....
may ALLAH bless Me
Insyallah


。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

pada saat ini aku sangat lemah




Ya ALLAH...
Ya ALLAH bantulah hambamu ini 
Ya ALLAH...sesungguhnya pada saat ini ketika ini aku amat lemah 
Ya ALLAH...berikan lah aku pertunjukmu Ya ALLAH.. tenangkan hatiku yang gelisah ini 
Ya ALLAH..sesungguhnya aku adalah hamba-mu yang lemah..yang amat mengharap pertolongan dan kasih sayangmu 
Ya ALLAH..jika ini ujian bagi diriku bagi mendekatkan diriku padamu..aku redha 
Ya ALLAH ..tapi janganlah dikau tinggalkan diriku keseorangan bantulah aku untuk tetap terus menjadi kekasihmu..sesungguhnya banyak sekali dosaku pada mu 
Ya ALLAH..mungkinkah ini balasan untuk Kau sedarkan diriku...Ya ALLAH...Ampunkan dosaku..aku sangat rindu pada mu Ya ALLAH... 
Ya ALLAH...Ya Rahman... aku takut diriku tidak kuat
aku takut aku terpesong 
ya ALLAH
tolonglah aku ya ALLAH Ya Rahim...pimpinlah aku kejalan syurga-Mu =(

seseorang tolonglah bantu diri ini..

ikhlas dari insan keldil ini
Hasniza Hamzah


。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers