Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Khamis, 13 Jun 2013

Ditangkap Khalwat Budak Sekolah Selama Perak?sekolah mana?


MERUJUK KERATAN AKBAR  SINAR HARIAN

10 Jun 2013

KULIM - Polis menahan tiga pelajar lelaki dan seorang perempuan, berusia di antara 16 hingga 17 di dalam pondok rehat di Taman Tasek Kulim kira-kira jam 3 pagi semalam.

Ketika ditahan ke semua terlibat berada dalam keadaan gelap manakala pelajar perempuan berkenan dilihat sedang baring di paha teman lelakinya.

Menurut pelajar perempuan terlibat, dia bersekolah di Selama Perak dan datang bersama tiga rakan lain ke Kulim untuk bersiar-siar.

Dari siasatan dijalankan, pelajar perempuan itu mengaku pernah terlanjur bersama kekasihnya itu beberapa kali.

“Ibu saya sudah tahu perkara itu kerana sebelum ini kami pernah ditangkapnya.

"Kami juga merancang untuk berkahwin sebaik sahaja tamat persekolahan nanti. Bagaimanapun teman lelaki saya harus mencari pekerjaan terlebih dahulu.

"Keluarga kami juga sudah tahu hubungan kami ini dan mereka mendesak supaya kami dinikahkan dengan seberapa segera. Bagaimanapun ia terpaksa ditangguhkan kerana kami masih bersekolah. Sekiranya kami sudah bekerja, sudah pasti sekarang ini kami sudah pun menjadi suami isteri,” katanya.

Kesemua suspek kemudiannya dibawa ke Balai Polis Kulim untuk membuat laporan sebelum diserahkan kepada Penguatkuasa Pejabat Agama Islam Daerah Kulim (PADK) untuk tindakan lanjut.

Kes ini akan disiasat di bawah seksyen 9 (1) (2) Enakmen Jenayah Syariah Negeri Kedah 1988.

Sementara itu, Ketua Bahagian Penguatkuasa PADK, Azmi Rejab berkata, dari kenyataan diambil keluarga pelajar perempuan mendapati dia sering keluar bersama teman-teman dan enggan mendengar nasihat keluarga.

“Saya berpendapat sekiranya ada dalam kalangan remaja perempuan bawah umur terutama pelajar sekolah terlibat dalam perhubungan sosial sehingga menjejaskan maruah mereka, saya cadangkan supaya mereka dinikahkan dari terus melakukan zina.

"Ibu bapa boleh membuat permohonan di Mahkamah Syariah untuk menikahkan anak perempuan mereka. Dengan cara ini saja mereka berada di laluan yang betul dan belajar erti tanggungjawab,” katanya.

p/s: Nauzubillah terkejut miss honey dengar berita ni..Ya ALLAH moga mereka ini diberi hidayah. muda lagi dik oii..panjang lagi masa depan. semua yang adik wat ni nikmat sementara aja..memang adik kalau nak diikutkan rasa sayang semua orang sayang pada hamba ALLAH yang lain. sayang, cinta itu adalah lumrah adik. namun harus disalurkan di jalan yang betul, kalau tidak adik akan menyesal di kemudian hari. pentingkan pelajaran dulu dik. kalay tak sayang dekat diri adik pun. sayanglah dekat bakal2 anak adik yang bakal nak lahir.zuriat korang mesti perlu jadiinsan yang terbaik, sebelum jadi terbaik mereka juga memerlukan ibu bapa yang baik bagi memimbing mereka.. sekolah Selama , Perak?? mengucap miss Honey..harap sangat bukan budak Sekolah Dato' Haji Hussein. sekolah kebangga miss honey dik.selama 7 tahun miss honey sekolah2 INSYALLAH nak berbakti menjadi pendidik di situ juga. adik jangan cemari nama sekolah dik..akak sedih sangat =(

。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

1 ulasan:

Nana Liena berkata...

selama perak? ke kulim..kulim kedah kan? jauhnya..huhu..harap dibukakan hati bertaubat

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers