Kesayangan

Entry Miss Honey Minggu ini

Isnin, 14 Oktober 2013

Bulan 10 bulan malangku


Assalamualaikum dan salam sejahtera
alhamdulilah malam ini miss honey bersempatan untuk buat entry baru lagi
baiklah kalau time malam aje
korang perasan tak entry miss honey mesti sedih-sedih
wah kenapa yek...
ermmm mungkin lumrah mood miss honey kot..


baiklah berbalik pada tajuk entry kali nie
wah sedih benor pula miss honey yek..
kenapa yek miss honey kata bulan 10 bulan malang miss honey..
eshh miss honey napa nie???
baiklah sayang-sayang miss honey
miss honey cerita lah sedikit bagi pengajaran dan renungan kita bersama...

Wahai sekalian rakyat jelata nak tahu kenapa??
ulan 10 tahun lepas ...my admire yang miss honey kenal dari sekolah yang pernah kata nak melamar miss honey nak kawen...
Ya ALLAH sabar,
tak ada jodoh kot....
tahun nie isteri dia dapat baby pula!!!
OK sabar itu rezeki mereka...
tapi yang tak boleh tahan bulan 10 nie...
yakni esok hari  raya haji....orang lain pula ,
sepatutnya yang jadi bakal tunang miss honey bertunang dengan orang lain pula...
Ya ALLAH kecewanya hati..
boleh korang faham perasaan miss honey macam mana.
aisshhh Ya ALLAH ...
UJIAN ALLAH
Itulah di zaman jahil dulu punya cerita
bercinta sebelum kawen tak bawak kemana..

sekarang nak mulalah dah tak percaya golongan guys nie..
malas dah nak simpan perasaan or admire siapa2..
Now,
 tekad miss honey nak tumpu pada perjuangan Islam aja...
dengan cara miss honey sendiri..
soal jodoh,
biarlah ALLAH tentukan,
kalau ada,adalah
kalau tak ada...tak apa,
sekurang-kurangnya miss honey dah mujahadah dalam menghadapi semua ini.
hope miss honey boleh terus tabah
INSYAALLAH
。◕‿◕。 SUKA!! LIKE and KOMEN yek。◕‿◕。

3 ulasan:

hasniza hamzah berkata...

Dalam duka aku tetap harus tabah

TeTo YakSa berkata...

Hurmm.. x apa laaaa.. bawa2 bersabar..Mungkin allah merancang sesuatu yg lebih baik untuk mu di masa hadapan kelak..yg penting bsabar.. hehehe

hasniza hamzah berkata...

@TeTo YakSa ya teringat miss honey firman ALLAH surah al-baqarah ayat 216..boleh jadi ia tidak baik kamu tapi baik di sisi ALLAH, dan boleh jadi ia tidak baik di sisi Allah tapi baik di sisi kamu, perancangan ALLAH adalah sebaik-baik perancangan

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers